Gigasnel glasvezel in Tytsjerksteradiel!

Razendsnel glasvezel internet in Burgum en Tytsjerksteradiel komt er echt! De vraagbundeling was een succes. De aanleg en het graven begint medio 2023. Het is nog steeds mogelijk je aan te melden, totdat het moment van graven begint!

Inschrijfformulier glasvezel (Delta, kernen Tytsjerksteradiel)

U ontvangt een glasvezelmodem in de meterkast, en MESH Wi-Fi punten die onderling draadloos met elkaar verbinden. Hierdoor hoeven er geen kabels te worden getrokken. Bij deze optie zal een monteur van Delta komen helpen bij de installatie.
Uw vaste telefoon dient met een kabel op de glasvezelmodem te worden aangesloten.
Eventuele referentiecode indien doorverwezen
0,00 €
Totaalbedrag per maand voor het gekozen abonnement met alle opties. Het bedrag gaat in na activatie en wordt maandelijks afgeschreven van uw bankrekeningnummer.

Veelgestelde vragen over glasvezel van Delta via Oké-PC IT

De meeste mensen in de dorpen in Tytsjerksteradiel hebben internet en TV van Ziggo of KPN. Dit werkt via ouderwetse koper- en coaxkabels. Door een moderne glasvezelkabel te leggen naar elke woningen, kan er een veel hogere snelheid internet worden behaald. Bovendien is het stabieler, omdat er geen omzetting naar analoog signalen nodig is.

Op dit moment kan iedereen die mee wil doen en woonachtig is binnen de dorpen van Tytsjerksteradiel zich inschrijven middels bovenstaand formulier. De sluiting voor de inschrijving is 31 januari 2023. Als er dan minimaal 20% van de 12,500 adressen zich heeft aangemeld, gaat de schop in de grond en wordt het glasvezelnetwerk aangelegd. De verwachting is dat vanaf de eerste maanden van 2023 de aansluitingen kunnen worden geactiveerd.

Wij steunen het initiatief van Delta natuurlijk in onze regio. De buitengebieden (buiten de blauwe borden) worden door Kabelnoord voorzien van glasvezel. Oké-PC IT is dealer van Delta en kan u uitgebreid informeren over de mogelijkheden.

U kunt bij glasvezel kiezen voor TV. U ontvangt dan één of meer 4k interactieve TV-ontvangers. Deze worden met HDMI op de TV aangesloten. De ontvangers dienen met een ethernetkabel op de glasvezelmodem te worden aangesloten (indien mogelijk). Alternatief kunt u ook een ethernetkabel uit één van de Wi-Fi-punten aftappen en de ontvanger daarop aansluiten. De huidige COAX-kabel die Ziggo gebruikt is niet meer noodzakelijk.

U kunt bij het aanmelden kiezen voor ‘installatie tot de nok gratis’.  Dit houdt in dat de monteur van Delta tot maximaal 3 TP-Link Wi-Fi MESH accesspoints in uw plaatst (in bruikleen) die onderling draadloos met elkaar praten. Hierdoor is er op elke verdieping voldoende Wi-Fi-signaal. Overigens geeft een bekabelde aansluiting altijd de hoogste snelheid en de laagste ping.

In principe betreft dit particuliere aansluitingen, echter als ZZP-er of bedrijf/organisatie kunt u hier ook gebruik van maken. We adviseren dan het Business Pack, waarmee u een gegarandeerd vast IP-nummer ontvangt, en uw modem in bridge-modus kunt zetten zodat uw eigen router/firewall gebruikt kan worden. Ook krijgt u hierbij toegang tot de 24/7 helpdesk van Delta. Het is niet mogelijk meerdere IP-nummers af te nemen via Delta. Eventueel kan Oké-PC IT u dit wel leveren op deze verbinding.